Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» VS vetoën Palestijns VN-lidmaatschap: “Verhinderen tweestatenoplossing die ze zeggen te steunen”:

De Verenigde Staten hebben in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties donderdag hun vetorecht gebruikt tegen een volwaardig Palestijns lidmaatschap van de internationale organisatie.

» “Het is normaal dat de verpakkingsproducenten voor het zwerfvuil opdraaien. Zo komen ze misschien met alternatieve verpakkingen”:

144 miljoen euro kost het proper houden van de straten de Vlaamse steden en gemeenten. Een oplossing zit geblokkeerd in ouderwets politiek gekrakeel. Ook al is zwerfvuil een van de grootste ergernissen van de burger.

» Ook na 9 juni willen ze verder zonder MR: waarom PS en Ecolo juist nu de Franstalige regering laten vallen:

MR staat buitenspel in de Franse Gemeenschapsregering. Het werk van PS en Ecolo, die ook na de verkiezingen van 9 juni de liberalen in de oppositie willen duwen. Maar zover is het nog niet: MR houdt twee troeven achter de hand.

» Vooruit wil gratis huisarts, psycholoog en tandarts voor jongeren tot 24 jaar: “Als je zorg uitstelt, wordt een vervelende hoest al snel een longinfectie”:

Jaarlijks stellen 100.000 Belgen zorg uit omdat ze schrik hebben voor de kostprijs. Vooruit wil dat jongeren tot 24 jaar straks gratis naar de psycholoog, huisarts en tandarts kunnen. “Voorkomen is beter dan genezen”, klinkt het.

» Vlaanderen in de ban van mysterieuze ‘Merci RiK’-campagne: wij spraken met één van de initiatiefnemers:

Wie het wielervoorjaar heeft gevolgd, zal de woorden ‘Merci RiK’ meermaals hebben zien passeren op of langs de wegen. Maar wie of wat is Rik? Iedereen heeft er het raden naar. Wij konden spreken met één van de initiatiefnemers achter de mysterieuze campagne.

» Ouders van zieke Robbe (9) roepen BV’s op om hun zoontje te steunen bij zijn zware revalidatie: “Superheld Robbe heeft nood aan zijn helden”:

Robbe Duron (9) vecht al sinds zijn geboorte met een guitige lach op zijn gezicht tegen spina bifida, een open rug. Nu hij voor een zware operatie staat, hopen zijn ouders dat Robbes superhelden voor hem zullen opstaan. “Als Gert Verhulst hem kracht stuurt, zal dat rechtstreeks naar zijn benen vloeien.”

» Man die zaad gaf ‘voor de wetenschap’ ontdekt dat hij zeker één donorkind heeft: “Ik voel me bedrogen”:

Een 71-jarige man uit Luik doneerde in de jaren 70 sperma voor ‘wetenschappelijke doel­einden’ en ontdekte pas onlangs dat dit gebruikt werd om kinderen te verwekken. “Ik was in shock toen ik een mail kreeg van een donorkind. Ik ben bedrogen.”

» Broer van Conner Rousseau verdient 100 miljoen euro met verkoop van zijn bedrijf: “Elke familie heeft zijn zot. In onze familie ben ik dat”:

Steve Rousseau (51) heeft zijn HR-bedrijf verkocht. Zijn winst: niet minder dan 100?miljoen. Wie is de grote broer van Conner, die even hard feest als hij werkt, die een beachbar en een basketbalclub heeft, en die bijna eigenaar was van voetbalclub KV Kortrijk?

» Gemeenten willen af van zwerfvuilfactuur van 144 miljoen: “Communautaire spelletjes” houden oplossing tegen:

De verwerking van zwerfvuil kost de Vlaamse steden en gemeenten elk jaar 144?miljoen euro. Ze willen af van die loodzware factuur, maar Vlaanderen houdt dat tegen. “Communautaire spelletjes”, volgens de Bond Beter Leefmilieu.

» Hommelsoort kan tot een week lang onderwater overleven, ontdekken Canadese wetenschappers per toeval:

Wetenschappers aan een Canadese universiteit hebben door een foutje in hun onderzoek ontdekt dat hommels tot een week lang onder water kunnen overleven. Een belangrijke ontdekking in het kader van de klimaatverandering.

» Vier brandweerkorpsen opgeroepen om overleden vrouw van 350 kilogram uit flat te evacueren :

Brandweermannen van vier verschillende korpsen zijn uren in de weer geweest om in Orange, in het zuiden van Frankrijk, een overleden vrouw uit haar flat te evacueren. Het slachtoffer woog ruim 350 kilogram. Om haar buiten te krijgen, moest zelfs een deel van een muur worden gesloopt en werd een kleine hefkraan ingezet.

» Dit is Doppelgänger, het Russische propaganda-netwerk in Europa: “Natuurlijk gebeurt beïnvloeding ook in België”:

De Russische operatie om de publieke opinie in Europa te beïnvloeden naar aanleiding van de verkiezingen, draait op volle toeren. Het zogenaamde Doppelgänger-netwerk pusht massaal advertenties met fake news via Facebook.

» RECENSIE. ‘Een ander leven’ van Bart Moeyaert: Memoires van een keppekind ****:

In ‘Een ander leven’ schrijft Bart Moeyaert (59) over zijn leven in een andere eeuw, toen hij schrijven en de liefde ontdekte. Als jongste van zeven zonen liep dat niet van een leien dakje.

» RECENSIE. ‘This could be Texas’ van English Teacher: Vertrokken voor vele jaren ****:

Aan English Teacher kleeft het label ‘postpunk’, maar op debuutplaat ‘This could be Texas’ blijken de Britten uit Leeds veel meer dan dat.

» RECENSIE. ‘Dark matter’ van Pearl Jam: niet verrassen, maar ook niet surplacen ***:

Een ander universum duikt Pearl Jam niet in op twaalfde studioplaat ‘Dark matter’. De groep behoudt z’n koers, maar raast door aan kruissnelheid. Een klein oerknalletje, dan maar?

» De nieuwe ster van ‘Nonkels’ is een naaktkat: “Ze verloor vorige week een oog. Nu is ze nog lelijker, maar wel lief”:

Vergeet Rik Verheye, Jelle De Beule en Wim Willaert: de echte ster van Nonkels 2 is naaktkat Monnie. Die blijkt in het echt Wilma te heten en komt uit Nederland. Ze heeft ook een ongelukje achter de rug. “Nu is ze nog lelijker. Maar wel lief.”

» OHL-winger Jon Thorsteinsson baalt nog altijd dat hij met IJsland net naast EK greep: “Het is de grootste ontgoocheling uit mijn carrière”:

Hij stond op een zuchtje van het EK, maar greep er net naast. En dus moet Jon Thorsteinsson (25) de Europe play-offs met OH Leuven maar als plaatsvervangend uitstalraam gebruiken. De IJslander staat de laatste weken opvallend goed te voetballen. “Nu we gered zijn, kunnen we misschien meer gaan aanvallen”, hoopt hij.

» Union houdt pittig groepsgesprek na 0 op 9: alle neuzen moeten weer in dezelfde richting:

Union heeft een pittig groepsgesprek gehouden deze week. Dat was nodig om na de mislukte start van de play-offs alle neuzen opnieuw in dezelfde richting te krijgen.

» “Vroeger dronk ik al eens te veel Fanta of at ik soms een kebab”: Francis Amuzu, de comeback kid die eindelijk klaar lijkt om de titel te winnen:

Het geheime wapen van Anderlecht. Francis Amuzu (24) begon het seizoen als een wervelwind met prachtige goals, maar viel toen uit. Daarna waren het best moeilijke maanden, die ‘Ciske’ vooral doorspartelde dankzij zijn vrouw Nora en dochtertje Amara. De spurtbom is nu klaar om Thorgan Hazard te vervangen.

» INTERVIEW. “Arnaud en ik zijn allebei verzot op pindakaas”: Maxim Van Gils over houtbewerking, vangnetten en de andere Lotto-kopman:

Na zijn podiumplek in de Waalse Pijl kan Maxim Van Gils (24) ontspannen naar Luik-Bastenaken-Luik toeleven. Net zo vlot als hij woensdag de Muur van Hoei bedwong, slalomde hij ook tussen een resem niet-alledaagse vragen. Heerlijk eerlijk en kurkdroog. “Als ik op date ga, moet het schemeren.”

» Sory Kaba wil Wambeek-Ternat niet verlaten met degradatie: “We gaan er nog alles aan doen, ook al beseffen we dat we het niet meer in eigen handen hebben”:

Op twee speeldagen van het einde zijn vier van de vijf Vlaams-Brabantse clubs uit derde afdeling al zeker van de degradatie. Alleen Wambeek-Ternat weert zich nog als een duivel in een wijwatervat en zal de komende weken een zes op zes – en een helpende hand uit Oost-Vlaanderen – nodig hebben om zich nog te kunnen redden.

» Hervé Matthys kijkt uit naar kampioenenfeest op vol Kiel: “Dit maak je misschien nooit meer mee”:

Promotie? Check. Kampioen? Check. Alleen de overhandiging van de trofee in een uitverkocht Olympisch Stadion heeft Beerschot nog te goed. Alles is aanwezig om er straks tegen Patro Eisden een memorabele avond van te maken. “We kunnen het ons niet permitteren om in een vol Kiel als een zak patatten op het veld te staan”, aldus viceaanvoerder Hervé Matthys.

» ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik kan elke dag doen wat ik het liefste doe, en dat is tennissen”:

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Tobias De Bruin (29).

» Wie nog nooit een gipsen pik heeft gepimpt, reppe zich naar Merksemdok voor seksbeurs waarop iedereen kleren aanhoudt:

Als je aan een eroticabeurs denkt, doemen beelden op van stripteaseuses, buitenmaatse dildo’s en signeersessies met pornoactrices. Vier studenten van de Karel de Grote Hogeschool pakken het anders aan. Met Sexpertise organiseren zij op 11 mei een ‘educatieve’ seksnamiddag in Merksem.

» Van oude landkaart tot opgezette reiger en kikker: collectie vergeten schoolspullen mag even van zolder voor Erfgoeddag:

Verspreid over vier locaties in Meerhout kun je zondag 21 april tijdens Erfgoeddag de oude schoolspullen bezichtigen die op de zolder van gemeentelijke basisschool De Duizendpoot is aangetroffen. Het is je enige kans om die te ontdekken, want de collectie verdwijnt weldra weer op zolder.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium