Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
»  New York Pizza opent tweede Belgische filiaal in Kuringen:

Op het kruispunt van de Kuringersteensteeg met de Kuringenstraat en de Schampbergstraat in Hasselt komt eind september de tweede Belgische vestiging van New York Pizza.

»  Hasseltse stadspark wordt even ‘borstvoedingspark’:

Zo veel mogelijk mama’s op hetzelfde moment borstvoeding laten geven in het Hasseltse stadspark. Dat is het doel van vriendinnen Mirte Wolfs en Ann Cuypers. “Nog te veel vrouwen durven in het openbaar hun kindje niet de borst te geven.”

»  Eendjes overspoelen Hasselt tijdens eerste Duck Parade Hasselt:

Vanaf midden augustus wordt Hasselt overspoeld door kleine en grote eenden. Blikvanger daarbij worden minstens vijftien kermiseenden van twee meter groot, inclusief ring bovenaan. Die worden bewerkt door bekende en minder bekende kunstenaars. De opbrengst gaat naar Een Hart voor Limburg.

»  Weg en fietspaden tussen Lummen en Hasselt in het nieuw tegen eind augustus:

Vanaf maandag 9 augustus wordt de verbinding tussen Lummen en Hasselt vernieuwd. Van de Thiewinkelstraat worden de aanliggende fietspaden vernieuwd in asfalt, maar ook de rijweg wordt aangepakt.

»  To Walk Again vzw van Marc Herremans op vakantie in Beverlo:

Bij Hoeve Genemeer in Beverlo, een vakantiewoning waar ook mensen met een beperking terechtkunnen, is een groep kinderen van de organisatie To Walk Again vzw zondagavond toegekomen.

»  Natuurverenigingen blijven achter met financiële kater na wateroverlast:

Limburgs Landschap vzw heeft voor ruim 50.000 euro onkosten door schade in haar gebieden na de wateroverlast. Ook Natuurpunt moet draden en palen gaan vervangen. Of ze kunnen rekenen op geld van het rampenfonds weten de verenigingen nog niet.

»  Deze week nog twee opruimacties langs de Maas:

Bij de opruimactie in het overstromingsgebied langs de Maas zaterdag in Maasmechelen zijn 80 zakken vuil opgehaald. Zelfs een watercontainer uit het Luikse werd uit de struiken gehaald. Dinsdag en vrijdag wordt verder opgeruimd.

»  Zomerbar Barlisium op De Steenberg rolt de matten op:

De overstroming van de Maas is de zomerbar Barlisium op De Steenberg in Ophoven fataal geworden. Volgende zomer komt er een ‘Maasproof’ vervolg.

»  Goed rapport voor ‘Oog in oog met de Romeinen’, ondanks corona:

De tentoonstelling ‘Oog in Oog met de Romeinen’ in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren klokte zondagavond af op 41.703 bezoekers. In moeilijke coronatijden is dat een uitstekend resultaat.

»  Bilzen zamelt 35 ton hulpgoederen in voor slachtoffers wateroverlast:

De stad Bilzen ondernam samen met het Rode Kruis meteen na de wateroverlast een inzamelactie voor de getroffen gezinnen in Wallonië. Het initiatief werd massaal beantwoord, waardoor er 35 ton kleding, schoenen en producten gesorteerd en getransporteerd kon worden naar de getroffen gebieden. Het stadsbestuur besliste bovendien om 10.000 euro over te maken aan het solidariteitsfonds.

»  3.000 feestvierders op Knal Festival eind augustus:

Tijdens het laatste weekend van augustus kunnen 3.000 feestvierders in Sint-Truiden naar het Knal Festival. Op parking van het bedrijf aan de Hendrickxhallen mogen zij zonder afstandsregels fuiven, mits een Corona Safe Ticket.

»  Klacht tegen vallen voor kraaiachtigen: Natuurinspectie start onderzoek:

De natuurinspectie start een onderzoek naar vallen voor kraaiachtigen op een plantage in Borgloon. Volgens natuurliefhebbers had de eigenaar van de vallen geen toestemming.

»  Gezocht: landbouwbedrijven die willen vergroenen :

De provincie gaat 30 land- en tuinbouwbedrijven intensief begeleiden bij de omschakeling naar een duurzame energievoorziening. Ze zullen als voorbeeld worden gebruikt voor de sector.

» De psycholoog wordt toegankelijker en betaalbaarder, maar hoe kies je de juiste?:

Het ‘Masterplan mentale gezondheid’ komt als geroepen: de coronacrisis was ook op mentaal vlak zwaar. Vanaf 1 september wordt een bezoek aan de psycholoog toegankelijker. Lees: betaalbaarder. Maar hoe kies je een psycholoog die bij je past? Wat als het niet ‘klikt’? En wat is het verschil met een psychiater?

» Discussie over kernuitstap laait weer op net nu er zekerheid moet komen: “We maken dezelfde fout als de voorbije twintig jaar”:

Gascentrales bouwen om de kernuitstap mogelijk te maken blijkt niet over rozen te gaan. De stad Dilsen-Stokkem geeft opnieuw een negatief advies voor een centrale op haar grondgebied. Eerder kreeg Engie Electrabel al nul op het rekest voor een nieuwe centrale in Vilvoorde. En intussen laait de politieke discussie weer in alle hevigheid op. “We maken dezelfde fout als de voorbije twintig jaar”, zegt professor Ronnie Belmans (KU Leuven). “De politiek moet beslissen en moet vooral vaart maken.”

» Coronabesmettingen op 357 jeugdkampen: is dat veel?:

Er werd deze zomer al op 357 jeugdkampen een coronabesmetting vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Toch zijn echt grote uitbraken zeldzaam. “De veiligheidsprotocollen en noodprocedures werken en worden goed opgevolgd”, zegt minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).

» Louche zwembadbouwer spilfiguur in nog meer oplichtingszaken: “Plots verdween 175.000 euro van mijn rekening”:

Nu het gerecht een onderzoek is gestart naar grootschalig gesjoemel bij zwembadbouwer Whoppa Pool komt Petrus L. – een van de geviseerde spilfiguren – nog meer in opspraak. De man wordt beschouwd als een spin in het web van diverse oplichtingszaken. “Vier jaar geleden heeft hij 175.000 euro van mijn rekening gehaald”, zegt Steve, een ondernemer uit Sint-Niklaas.

» Rode Kruis ontving al 30 miljoen euro: “Ongeziene ramp, ongeziene solidariteit, maar ook ongeziene kritiek. En die kwam hard aan”:

Ruim twee weken geleden werd Wallonië getroffen door verwoestende overstromingen. Na de ontzetting en het verdriet kregen de woede en de kritiek de bovenhand. “En die kwam hard aan, zeker bij de duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis”, zegt Philippe Vandekerckhove, topman van Rode Kruis-Vlaanderen.

» Ronny Swiggers is eerste Belg die WK Quizzen wint: “Enkele dagen rusten en dan trainen voor de ‘Olympische Spelen’”:

Kami. The Go-Go’s. Nederland. Fluor. Vinken. Qatar. 240 antwoorden moest Oostendenaar Ronny Swiggers (59) geven, 166 keer deed hij dat correct. Daarmee is hij de eerste Belg ooit die de moeilijkste quiz ter wereld wint. Swiggers, die in 2013 al het EK in de wacht sleepte, mag zich vanaf nu ook wereldkampioen noemen. “Maar dat we alles weten, is een fabeltje.”

» “Hoe de broek van Filip hing op het defilé, dat was geen reclame”: hofleverancier Lena (86) stopt ermee na drie generaties klanten:

De retoucheur van de koning is er vaste klant. Net als hippe jonge vrouwen die het breien en naaien herontdekken. Maar na zestig jaar start Lena Goeman met de uitverkoop van haar Modehuis Goeman in Lede, bij Aalst. Ze is 86, en de jaren beginnen te wegen. Al kan ze het toch niet laten om nog gauw wat witte en zwarte stikzijde te bestellen. “Die wordt zo veel gevraagd dat je niet zonder kan.”

» “Demir moet bouwen in overstromingsgebied verbieden”: burgemeesters kaatsen bal terug:

Minister Demir roept de steden en gemeenten op geen nieuwe huizen toe te laten in overstromingsgevoelig gebied. Maar die lokale besturen kaatsen de bal terug. “Als u wil dat daar geen nieuwe bebouwing komt, verbiedt het dan”, reageren zij. “En voorzie daarbij ook een eerlijke schadevergoeding voor de grondeigenaars.” Maar net daar knelt het schoentje.

» Poepegatjes, muizen, kersen of veters: kinderen kiezen vooral rode snoepjes, maar waarom? :

Poepegatjes, muizen, kersen of veters… Rood snoep verdwijnt het snelst uit de snoeppot. Terwijl kinderen zwarte zoetigheden meestal ‘vies’ vinden. Hoe komt dat?

» Zara (19) wil solo wereld rondvliegen ondanks vliegtuigcrash van vader: “Als er iets gebeurt, trek ik mijn parachute wel open”:

Als alles goed gaat, staat ze straks in het Guinness Book of Records. De negentienjarige Zara Rutherford, Britse vader en Vlaamse moeder, uit Sint-Genesius-Rode is helemaal klaar om in een klein vliegtuigje solo rond de wereld te vliegen, als jongste vrouw ooit. Op 11 augustus vertrekt ze, om drie maanden later haar wereldreis rond te maken. Opvallend: twee jaar geleden overleefde haar vader Sam ternauwernood een vreselijke vliegtuigcrash in Canada. “Net als mama steunt hij me enorm in deze onderneming.”

» Derwael heeft het allemaal: waarom turnclubs nu al een boost in aantal aanvragen zien door het ‘Nina-effect’:

Sinds Nina Derwael ons land van olympisch goud verzekerde, mogen turnverenigingen zich aan meer leden verwachten. Dat heeft alles te maken met het ‘Nina-effect’. In een Oostendse club was het meteen voelbaar: amper enkele uren na de prestatie van de gymnaste stroomden de aanvragen al binnen. “Veel ouders geven grif toe dat het door Nina is.” En toch: een medaille is géén garantie op een boost van de sport. Het plaatje moet volledig kloppen.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium